Kuře na paprice

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Kuře se smetanovou omáčkou ochucené mletou paprikou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1252 KJ
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
sacharidy
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
cholesterol
48 mg
draslík
31 mg
fosfor
17 mg
vápník
8 mg
hořčík
6 mg
sodík
4 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • 250 ml kysané smetany
  • 40 g hladké mouky
  • sůl
  • 2 lžičky sladké papriky

Postup:

  1. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Krátce osmahneme i porce kuřete a jakmile pustí šťávu, můžeme přidat mletou papriku.
  2. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Nenecháme vodu příliš vysmahnout, aby paprika nezhořkla. Také dbáme na to, aby zůstalo v hrnci dost vody na omáčku.
  3. Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a ze šťávy vytvoříme omáčku. Zahustíme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
  4. Podáváme s kynutou knedlí nebo těstovinami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.