Losos Gravlax

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Celkově: 1440 minut
Losos Gravlax - jemné chutné kousky ,,syrového,, lososa, které vás ohromí
Losos Gravlax

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1119 KJ
sůl
97 g
sacharidy
32 g
cukry
32 g
bílkovina
25 g
tuky
3 g
cholesterol
60 mg
draslík
30 mg
vápník
18 mg
fosfor
8 mg
hořčík
4 mg

Ingredience

  • 800 g filetu z lososa s kůží
  • 200 g třtinového cukru
  • 600 g mořské soli hrubé
  • čerstvý kopr

Postup:

  1. Kopr nasekáme na jemno, smícháme se solí a cukrem.
  2. Dno pekáčku vysypeme větší částí směsi a položíme lososa kůží nahoru.
  3. Zasypeme zbytkem směsi, přikryjeme třeba pečícím papírem nebo fresh folií, zatížíme například sáčkem s rýží nebo luštěninami.
  4. Dáme do ledničky na dva dny - minimálně na 24 hodin.
  5. Po vytáhnutí z lednice odstraníme z ryby sůl a krájíme na tenké plátky.
  6. Podáváme třeba s hořčičnou omáčkou nebo creme fraiche a bílým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.