Sekaná

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
889 KJ
bílkovina
21 g
tuky
11 g
sacharidy
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
fosfor
87 mg
vápník
76 mg
cholesterol
74 mg
sodík
60 mg
draslík
54 mg
hořčík
38 mg
železo
16 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové krkovice
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • Trochu strouhanky

Postup:

  1. Rohlík nakrájíme na kolečka a necháme rozmočit v mléce. Jiné chuti sekané dosáhneme, když místo rohlíku použijeme krajíc chleba. Ten můžeme máčet i ve vodě místo v mléce.
  2. Maso pomeleme. Na sekanou vybíráme maso, které není úplně libové, bez kousku tuku, protože taková sekaná by byla příliš suchá. Nejlépe se hodí vepřová krkovice nebo plec.
  3. Pomleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, sůl, pepř a majoránku. Rohlíky vymačkáme a přidáme k masu. Směs důkladně prohněteme.
  4. Ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme do pekáče. Šišku posypeme strouhankou ze všech stran a podlijeme malým množstvím vody.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi hodinu. První polovinu doby přiklopíme sekanou druhým pekáčem, aby se maso dobře propeklo. Druhou polovinu doby necháme pekáč odkrytý, aby se na sekané vytvořila křupavá kůrka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.