Domácí mandlový Medovník

Julie
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Domácí mandlový Medovník - dobrota jako od babičky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2953 KJ
sacharidy
88 g
cukry
36 g
tuky
32 g
bílkovina
18 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
284 mg
fosfor
215 mg
vápník
173 mg
sodík
88 mg
cholesterol
76 mg
hořčík
35 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce medu
  • 125 g másla
  • 160 g moučkového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 l mléka
  • 1 lžíce dětské krupičky (na zahuštení)
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 vanilkové cukry (případně vanilku)
  • 250 g mletých mandlí
  • 2 g čokolády na vaření
  • 2 vejce

Nástroje

    Ruční mixér

Těsto

  1. Med, moučkový cukr a máslo si dáme do vodní lázně a necháme rozpustit. Přidáme jedlou sodu a necháme probublat.
  2. Necháme vystydnout, přidáme vejce a rozpracujeme. Rozdělíme těsto na 4 až 5 dílů, jednotlivě rozválíme a dáme do kulaté formy.
  3. Dáme do trouby, pečeme do zlatova a necháme vystydnout.

Krém

  1. A jdeme dělat krém : necháme vařit mléko, až se bude mléko vařit, postupně začneme přidávat krupičku a necháme vystydnout.
  2. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, přídáme vanilkový cukr/vanilku a postupně přidáváme uvařený a vystydnutý krém.

Poskládáme medovník

  1. Krém rozdělíme na 4 díly, ale necháme i na vrch medovníku.
  2. Natřeme na hotový vychladnutý korpus, postupně přidáváme vrstvy.
  3. Na poslední díl korpusu natřeme zbylý krém, posypeme strouhanými mandlemi a pocákáme čokoládou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.