Drštková polévka

Julie
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
973 KJ
sacharidy
26 g
bílkovina
14 g
tuky
7 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
623 mg
fosfor
223 mg
vápník
99 mg
cholesterol
82 mg
hořčík
59 mg
sodík
47 mg
železo
16 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 500 g hovězích vařených držtek
  • cibule(1 celá)
  • kmín
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trochu sladké papriky
  • 1,5 l hovězí vývar(1,5l)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • česnek(2 stroužky)

Postup:

  1. Držťky pokrájíme na nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli s kmínem,zasypeme moukou,společně osmahneme a přimícháme papriku.Cibulovou jišku zalijeme horkým vývarem,rozmícháme a společně provaříme asi 20 minut.Do polévky přimícháme držťky,přidáme sůl,pepř a provaříme dalších deset minut.Hotovou polévku dochutíme majoránkou a utřeným česnekem.Do držťkové polévky přidejte trochu nastrouhané kořenové zeleniny.Také je velice důležité připravit si tmavou jišku,tu nechat následně pořádně provařit,aby zmizela chuť mouky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.