Tagliolini s lanýži a žampiony
JiřinkaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 3123 KJ
 - sacharidy
 - 64 g
 - tuky
 - 45 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 24 g
 - bílkovina
 - 16 g
 - mononenasycené mastné kyseliny
 - 13 g
 - vláknina
 - 6 g
 - cukry
 - 3 g
 - polynenasycené mastné kyseliny
 - 1 g
 - sůl
 - 1 g
 - trans mastné kyseliny
 - 1 g
 - draslík
 - 567 mg
 - fosfor
 - 200 mg
 - cholesterol
 - 120 mg
 - vápník
 - 104 mg
 - hořčík
 - 57 mg
 - sodík
 - 20 mg
 - železo
 - 4 mg
 - mangan
 - 1 mg
 
Ingredience
- 250 g Tagliolini s lanýži
 - 250 g žampionů (čerstvé)
 - 100 g másla
 - 1 cibule (šalotka)
 - sůl
 - pepř
 
Žampiony
- Použijeme jen hlavičky, které oloupeme a nakrájíme na čvrtky.
 - Nakrájíme na drobno cibulku (šalotka je jemnější), dáme na pánev s polovinou másla, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme do měkka cca 10 - 12 minut (musí se vypéct voda z hub a pěkně orestovat na hnědou barvu). 

 - Ke konci restování přidáme druhou půlku másla na zjemnění a již mevaříme.
 
Těstoviny
- Do vroucí osolené vody dáme těstoviny a vaříme dle návodu - tyto 3 minuty (dávám lžíci oleje do vody, aby se těstoviny nelepily).
 
Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře. Podáváme na předehřátý talíř.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Jednoduchý domácí chléb
          
                  
            Mac and cheese
          
                  
            Rajčatová polévka s červenou čočkou
          
                  
            Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.