Svíčková omáčka

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 200 minut
Svíčková omáčka z králíka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2298 KJ
tuky
49 g
nasycené mastné kyseliny
27 g
sacharidy
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
6 g
bílkovina
4 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
388 mg
sodík
181 mg
cholesterol
84 mg
fosfor
79 mg
vápník
62 mg
hořčík
27 mg
zinek
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 králík
  • 200 g mrkve
  • 100 g petržele kořenové
  • 100 g kořenového celeru
  • 120 g másla
  • bobkový list
  • celý pepř
  • nové koření
  • 250 ml smetany
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • citron
  • sůl
  • 50 g anglické slaniny

Nástroje

    ruční mixér

Postup:

  1. Králíka si očistíme, odblaníme, naporcujeme a osolíme.
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, omejeme a nastrouháme na hrubo.
  3. Do pekáče si dáme máslo, zeleninu, 4 bobkové listy, 6 celých pepřů, 5 kuliček nového koření a restujeme, až se zelenina opeče a koření pustí aroma. Trvá to asi tak 10 minut, potom přidáme cukr a chvíli ho necháme zkaramelizovat. Zakápneme štávou z citronu, tak 1 lžičku a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu.
  4. Na orestovanou zeleninu přidáme králíka a opečeme ze všech stran.
  5. Zalejeme vývarem a dáme přikryté péct do trouby na 3 hodiny na 180 stupňů.
  6. Před koncem pečení na 15 ninut odklopíme. Omáčku zcedíme, vyndáme maso zvlášť na talíř a obereme.
  7. Koření vyndáme a zeleninu vrátíme do omáčky a rozmixujeme.
  8. Přidáme smetanu a necháme jen tak probublat.
  9. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
  10. Servírujeme s kynutým knedlíkem, citronem, brusinkami a našlehanou smetanou. Svíčková z králíka je výborná a králičí maso je velmi zdravé.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.