Kuřecí plátky s fazolkami a kroketami

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Tohle jídlo se u nás drží vždy na naše výročí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5056 KJ
sacharidy
79 g
tuky
67 g
bílkovina
65 g
vláknina
27 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
sůl
2 g
draslík
873 mg
sodík
546 mg
fosfor
258 mg
cholesterol
247 mg
vápník
192 mg
hořčík
83 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 400 g fazolových lusků
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g bramborových kroket
  • 10 dkg másla
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • špetka mleté červené papriky
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Nejprve si omyjeme a nakrájíme na plátky kuřecí prsa. Z obou stran je okořeníme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a plátky masa do pánve vložíme.
  2. Necháme zatáhnout cca 1 minutku z každé strany a zalijeme vínem. Vaříme cca 8-10 minut.
  3. Mezitím si do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Když voda vaří vložíme do ní lusky, vaříme cca 3-5 minut. Připravíme si mísu s ledem a po uvaření zcezené lusky do ní vložíme. (Je to proto aby zůstaly křupavé a hezky zelené, tudíž zastavíme rychle jejich teplotu)
  4. Do přecezených lusků přidáte olivový olej a promačkaný česnek a sůl s pepřem.
  5. Masíčko už se nám také dodělavá, tak si na další pánvi rozehřejeme olej a smažíme krokety (pokud chcete, můžete použít fritézu). Osmažené krokety dávám na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej.
  6. A můžete servírovat, je to vážně pochoutka. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.