Teplý cizrnový salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3690 KJ
- sacharidy
- 142 g
- bílkovina
- 45 g
- vláknina
- 28 g
- tuky
- 21 g
- cukry
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,597 g
- fosfor
- 1,305 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 428 mg
- hořčík
- 336 mg
- sodík
- 71 mg
- železo
- 21 mg
- cholesterol
- 14 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 400 g cizrny (ve slaném nálevu)
- 25 g cibule (1 větší)
- česnek
- 1 chilli paprička
- 80 g cherry rajčat
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 80 g ředkviček
- sůl
- pepř
- 70 g bagety (2 ks celozrné)
Postup:
- Na pánev dáme olej s máslem, necháme zahřát a dáme orestovat cibuli, ředkvičky nakrájené na měsíčky, přidáme chilli papričku, česnek.
- Po chvíli dáme cizrnu, orestujem a přidáme rajčátka rozkrojená napůl.
- Na suché rozpálené pánvi opečeme bagetku do křupava, následně pokapeme olivovým olejem.
- Tento salát můžeme jíst i za studena. Cizrna je nezaslouženě opomíjená luštěnina, která se postupně zase dostává do popředí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Exotická čočková polévka
Kuřecí Cordon bleu
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Shepard pie
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.