Teplý cizrnový salát

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Může být i studený, nenechte se omezovat, uvidíte sami která varianta vám víc zachutná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3690 KJ
sacharidy
142 g
bílkovina
45 g
vláknina
28 g
tuky
21 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,597 g
fosfor
1,305 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
428 mg
hořčík
336 mg
sodík
71 mg
železo
21 mg
cholesterol
14 mg
zinek
3 mg
měď
2 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 400 g cizrny (ve slaném nálevu)
  • 25 g cibule (1 větší)
  • česnek
  • 1 chilli paprička
  • 80 g cherry rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 80 g ředkviček
  • sůl
  • pepř
  • 70 g bagety (2 ks celozrné)

Postup:

  1. Na pánev dáme olej s máslem, necháme zahřát a dáme orestovat cibuli, ředkvičky nakrájené na měsíčky, přidáme chilli papričku, česnek.
  2. Po chvíli dáme cizrnu, orestujem a přidáme rajčátka rozkrojená napůl.
  3. Na suché rozpálené pánvi opečeme bagetku do křupava, následně pokapeme olivovým olejem.
  4. Tento salát můžeme jíst i za studena. Cizrna je nezaslouženě opomíjená luštěnina, která se postupně zase dostává do popředí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.