Křupavá kuřecí křidélka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 60 minut
Tak výborné a tak rychlé - jen mrknete okem a máte hotovo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2450 KJ
bílkovina
46 g
tuky
44 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
draslík
391 mg
fosfor
338 mg
cholesterol
192 mg
sodík
183 mg
hořčík
47 mg
vápník
36 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml vody
  • Sůl

Postup

Často se mě lidé ptají, jak udělat chutná a hlavně křupavá křidélka. No, v jednoduchosti je krása a ta nejlepší chuť.

  1. Křidélka si omyjeme a papírovou utěrkou usušíme.
  2. Připravíme si plech. Každé křídlo vezmeme a z obou stran hezky posolíme a dáme na plech.
  3. Když máme takto všechny křidélka posolená, pokapeme je olejem.
  4. Na plechu zalejeme troškou vody a dáme do předehřáté trouby na 220° cca na 45-60 minut. V průběhu pečení je cca každých 10 minut potíráme výpekem.
  5. A je hotovo - jsou tak výborná křupavá, ale vevnitř nevysušená. Můžete podávat s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Někdo to má rád i s čerstvým chlebem a okurkami. Tak přeji dobrou chuť a skoro bez práce ;-)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.