Špagety s kuřecím masem v mléčné omáčce

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Vše na jedné pánvi rychle a velmi chutně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2751 KJ
sacharidy
76 g
bílkovina
53 g
tuky
12 g
vláknina
4 g
draslík
2,374 g
cukry
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
649 mg
fosfor
324 mg
hořčík
137 mg
cholesterol
79 mg
sodík
15 mg
železo
14 mg
mangan
4 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 3 kuřecí prsa
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka
  • 1 dcl mléka (nebo smetany)
  • 10 dkg tvrdého sýra (eidam)
  • 2 lžíce oleje
  • Hrst čerstvé petrželky
  • 1 šalotka

Postup:

  1. Do hrnce si dáme vodu, sůl a cca 4 lžíce podravky. V té uvaříme špagety (vodu nevylíváme až budou špagety hotové, jen vypneme plamen a těstoviny necháme ve vodě).
  2. Najemno si nakrájíme šalotku a kuřecí prsa na kousíčky. Na pánev si dáme olej, přidáme šalotku a chvilku osmažíme.
  3. Pak přidáme osolené a opepřené maso a restujeme cca 5 minut.
  4. Vše zalijeme mlékem a 1-2 dcl vody z těstovin.
  5. Necháme vařit cca 10-20 minut. Poté přidáme ještě tak 1 naběračku vody z špaget.
  6. Špagety zcedíme a přidáme k masu.
  7. Vše necháme spojit. Přidáme čerstvou petržel promícháme a je hotovo.
  8. Na konec na vrch nastrouháme tvrdý sýr. Je to dobrodružství :) - skuste jíst s přítelem či přítelkyní rovnou z pánve. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.