Detoxikační salát

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 25 minut
Celkově: 25 minut
Očistný salát z červeného zelí, celeru, jablka a červené řepy. Mraky vitamínu C a pár dalších.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1006 KJ
sacharidy
30 g
cukry
21 g
tuky
11 g
vláknina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
draslík
1,247 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
794 mg
hořčík
416 mg
vápník
227 mg
sodík
131 mg
železo
14 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 200 g červeného hlávkového zelí
  • 50 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 1 jablko
  • 100 g červené řepy
  • 20 g slunečnicových semínek (nebo piniových semínek)
  • sůl
  • Zálivka

  • 1 citron
  • sůl
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Zelí nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a rukama promačkáme, aby nám změklo.
  2. Necháme 30 minut odpočinout.
  3. Mrkev, celer a jablko nastrouháme.
  4. Slunečnicová semínka na sucho opražíme na pánvi.
  5. Vše smícháme se zelím, zalejeme zálivkou, kterou si uděláme ve sklenici z citronové šťávy z jednoho citronu, medu a olivového oleje. Zálivku důkladně prošleháme, aby se ingredience spojily.
  6. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky. Je to nejen velice zdravé, ale i chutné, vyzkou3ejte sami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.