Rizoto s kuřecím masem, podlévané bílým vínem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Takové jiné, ale naše rizoto

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1882 KJ
bílkovina
34 g
sacharidy
27 g
tuky
17 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
92 mg
vápník
62 mg
draslík
21 mg
fosfor
20 mg
hořčík
20 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 2 dcl bílého suchého vína
  • 3 kuřecí prsa
  • 1 šalotka
  • 1 mrkev
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • 350 g rýže
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme rýži ve vroucí osolené vodě s trochou Podravky.
  2. Pak si očistíme maso, šalotku a mrkev.
  3. Maso a šalotku nakrájíme a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
  4. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a máslo. Přidáme šalotku a když se osmaží, přidáme maso.
  5. Vše dochutíme a necháme cca 10 minut smažit. Poté podlejeme bílým vínem.
  6. Necháme cca 10 -15 minut vařit.
  7. Přidáme mrkev a zamýcháme. Rýži, kterou jsme si přecedili, přidáme na pánev a zalijeme smetanou. Vše pořádně promícháme a necháme vařit cca 5 minut a je hotovo.
  8. Podáváme s bílým suchým vínem. Je to poněkud zvláštní typ rizota, ale u nás velmi oblíbený. Přeji ať chutná i vám. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.