Bramborovozeleninová kaše s domácím uzeným

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Doporučuji jako přílohu kyselou okurku, nebo nakládanou řepu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4831 KJ
tuky
116 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
13 g
sacharidy
12 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sodík
949 mg
draslík
424 mg
fosfor
156 mg
vápník
84 mg
hořčík
21 mg
cholesterol
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 brambory
  • 2 petržele
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1/2 celeru
  • 2 cibule
  • olej
  • 250 ml smetany
  • trochu mléka
  • sůl
  • 700 g uzeného masa
  • 1 lžíci másla

Postup:

  1. Brambory, petržel, mrkev, kedluben, celer a jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.
  2. Vodu osolíme, nebo přidáme zeleninový vývar.
  3. Mezitím si osmažíme na oleji cibulku do zlatova.
  4. Po uvaření scedíme vodu, přidáme máslo a šťouchadlem vše spojíme dohromady.
  5. Přilijeme smetanu. Když je kaše moc hustá, nalijeme mléko. Vše důkladně promícháme.
  6. Jestliže máte rádi hladkou kaši, můžete ji projet ještě mixérem.
  7. Ochutnáme a popřípadě dosolíme.
  8. Podáváme s domácím uzeným, které nakrájíme na plátky. A na kaši nasypeme do zlatova osmaženou cibulku. Přeji dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.