Domácí červené kysané zelí

Lukasz
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Celkově: 180 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1305 KJ
sacharidy
68 g
vláknina
9 g
bílkovina
7 g
draslík
375 mg
vápník
142 mg
fosfor
76 mg
hořčík
41 mg
železo
4 mg
měď
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1500 g červeného zelí ( 1 hlávka )
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:

  1. Hlávku červeného zelí zbavím košťálu a nasekám na nudličky.
  2. V míse osolím a počkám, až pustí šťávu (zhruba 2 hodiny).
  3. Okořením černým pepřem a posypu kmínem (na poměr soli, pepře a kmínu se mě neptejte, prostě to dělám od oka :)
  4. Pak promíchat a dávat do skleniček (já používám 0,7 l - ideální velikost na jeden oběd :)
  5. Vždy dám polovinu skleničky zelí, přidám bobkový list, pár kuliček nového koření a zase zelí.
  6. Musíte pořádně zelí napěchovat, aby bylo ponořené ve šťávě a uzavřít sklenice.
  7. Takhle dám sklenice na talíř, nebo plech a dám k radiátorům na 2 - 3 týdny.
  8. Pak uskladnit na studené místo.
  9. Nevím jak dlouho vydrží, 4 sklenice máme vždy spotřebované tak do 2 měsíců :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.