Bramborák s kysaným zelím a slaninou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Plněný brámborák

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3343 KJ
sacharidy
81 g
tuky
41 g
bílkovina
23 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
7 g
draslík
2,181 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
sodík
806 mg
fosfor
564 mg
vápník
216 mg
hořčík
179 mg
cholesterol
154 mg
železo
26 mg
mangan
4 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g sýra eidam
  • 500 g kysaného zelí
  • 4 vajíčka
  • česnek (4ks - dle chuti)
  • trocha majoránky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml oleje (na pečení)

Postup:

  1. V první řadě dáme vařit kysané zelí, které můžem dochutit dle své chuti a vaříme cca 20 minut. (Já dávám jen 1 lžíci cukru)
  2. Syrové brambory okrájíme, umejeme a nastrouháme na jemno.
  3. Česnek oloupeme, rozetřeme sůl s česnekem a dáme do nastrouhaných brambor, které ještě ochutíme majoránkou, pepřem, přidáme mouku, vajíčka a cca 2 lžíce strouhanky.
  4. Vše pořádně promícháme a necháme pár minut odstát, aby se nám chutě trochu spojily(hustotu korigujeme strouhankou).
  5. Upečené bramboráky dáme na plech, nandáme na jednu půlku kysané zelí, plátky anglické slaniny a nastrouhaný sýr.
  6. Přehneme druhou půlku bramboráku a dáme zapéct do předehřáté trouby - 200 stupnů na cca 5 minut.
  7. Podáváme teplé, ale i studené jsou bramboráky výborné.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.