Grilovaná marinovaná vepřová krkovice na barevném pepři

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 200 minut
Vaření: 20 minut
Máte chuť na pořádný steak?

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3326 KJ
tuky
61 g
bílkovina
41 g
sacharidy
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
5 g
vláknina
1 g
draslík
370 mg
vápník
338 mg
hořčík
151 mg
fosfor
150 mg
cholesterol
96 mg
železo
12 mg
mangan
4 mg
sodík
3 mg
zinek
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 10 g pepře ( barevného celého )
  • Sůl
  • 5 g Koření ("farmářský steak")
  • 300 ml kečupu
  • 2 dcl oleje
  • 1 dcl světlého piva
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu

MARINÁDA:

V míse smícháme kečup, pivo, med a sojovou omáčku.
Přidáme pepř a sůl.
Přilijeme olej..
Vše důkladně promícháme a odstavíme stranou.

MASO:

Maso očistíme a nakrájíme na plátky.
Naklepeme.
Posypeme kořením "farmářský steak".
Osolíme.
Do větší nádoby naskládáme maso.
Přelijeme marinádou.
Necháme 2-3 hodiny v lednici uležet.
Když je maso uleželé, můžeme začít s grilováním.
Grilujeme důkladně z obou stran.
Můžeme nechat lehce růžové, pokud máme rádi medium steaky.
Jako přílohu můžeme zvolit pečivo, grilované bramborové plátky nebo rýži.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.