Vepřová roláda se šťouchanými bramborami

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 30 minut
Vaření: 100 minut
Jako přílohu jsem zvolil šťouchané brambory.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5122 KJ
sůl
260 g
sacharidy
83 g
tuky
76 g
bílkovina
50 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
draslík
1,876 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
248 mg
sodík
233 mg
fosfor
202 mg
vápník
138 mg
hořčík
127 mg
zinek
9 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 10 dkg anglické slaniny
  • špetka mletého pepře
  • 10 dkg vepřové šunky
  • 1 dcl oleje
  • 25 dcl vody
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 2 kg brambor
  • 250 g másla

Příprava rolády:

Kýtu rozřežeme tak, aby vznikl velký plát.
Maso naklepeme.
Rozprostřeme jej na igelit, popřípadě celofánovou fólii.
Osolíme z obou stran. Opepříme.
Na plát masa poklademe anglickou slaninu a šunku. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli.
Rovnoměrně zarolujeme.
Můžeme ovázat tlustou nití, aby roláda držela tvar.

A pečeme:

Do pekáče nalijeme vodu a vložíme roládu.
Zakryjeme poklicí. Pečeme pomalu na 160° cca 50 minut.
Průběžně kontrolujeme, zda již není maso správně propečené.
Poté odkryjeme poklici a necháme roládu dojít. Po pár minutách vznikne krásná křupavá krusta.
Pravidelně roládu podléváme a přeléváme, aby neoschla.
Když je roláda hotová, odebereme nit a krájíme na plátky.

BRAMBORY:

Brambory očistíme a uvaříme bez slupky.
Když jsou brambory uvařené, zpracujeme je ruční šťouchačkou. Přidáme máslo. Osolíme a máme hotovo.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.