Segedínský guláš z krkovice

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Segedínský guláš z krkovice - dáte si s knedlíkem, nebo chlebem ?

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2485 KJ
bílkovina
52 g
tuky
32 g
sacharidy
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
sodík
497 mg
draslík
261 mg
vápník
133 mg
cholesterol
124 mg
fosfor
60 mg
hořčík
46 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg krkovice
  • 20 g sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 20 g mletý červený papriky
  • 1500 ml vývaru
  • 20 g masoxu (2 kostky)

Postup:

  1. Maso očistíme, omejeme a nakrájíme na kousky.
  2. V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou cibulku do světle hnědé barvy.
  3. Přidáme nakrájené maso, které osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Chvíli restujeme cca 10 - 15 minut.
  4. Jakmile se maso zatáhne, přilejeme teplý vývar.
  5. Z kysaného zelí vymačkánme vodu (já osobně ještě zelí překrájím, aby nebylo moc dlouhé) a přidáme do hrnce.
  6. Přiklopené víčkem pomalu vaříme cca 45 minut.
  7. Nakonec zahustíme střídkou tvrdého chleba a necháme rozvařit.
  8. Podáváme s knedlíkem, čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem .

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.