Segedínský guláš z krkovice
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2485 KJ
- bílkovina
- 52 g
- tuky
- 32 g
- sacharidy
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 497 mg
- draslík
- 261 mg
- vápník
- 133 mg
- cholesterol
- 124 mg
- fosfor
- 60 mg
- hořčík
- 46 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg krkovice
- 20 g sádla
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- 20 g mletý červený papriky
- 1500 ml vývaru
- 20 g masoxu (2 kostky)
Postup:
- Maso očistíme, omejeme a nakrájíme na kousky.
- V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou cibulku do světle hnědé barvy.
- Přidáme nakrájené maso, které osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Chvíli restujeme cca 10 - 15 minut.
- Jakmile se maso zatáhne, přilejeme teplý vývar.
- Z kysaného zelí vymačkánme vodu (já osobně ještě zelí překrájím, aby nebylo moc dlouhé) a přidáme do hrnce.
- Přiklopené víčkem pomalu vaříme cca 45 minut.
- Nakonec zahustíme střídkou tvrdého chleba a necháme rozvařit.
- Podáváme s knedlíkem, čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem .
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Čokoládový rebarborový koláč
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.