Vepřová plec s bramborou kaší maštěnou máslem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut
Česká klasika.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
6805 KJ
sacharidy
130 g
tuky
101 g
bílkovina
48 g
nasycené mastné kyseliny
45 g
mononenasycené mastné kyseliny
34 g
vláknina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
4 g
draslík
3,372 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
299 mg
sodík
285 mg
cholesterol
265 mg
vápník
196 mg
hořčík
192 mg
železo
8 mg
zinek
5 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 250 ml smetany
  • 0,5 l mléka
  • 3 kg brambor
  • trocha koření ( Farmářské brambory )
  • sůl
  • 250 g másla
  • trocha oleje

Nástroje

    Tyčový mixér

KAŠE:

Brambory očistíme.
Uvaříme bez slupky doměkka.
Po uvaření brambory rozmělníme šťouchačkou.
Následně zpracujeme tyčovým mixérem.
Mléko a smetanu smícháme.
Ohřejeme.
Přilijeme k bramborám.
Mixérem vypracujeme kaši.
Přidáme kostku másla.
Osolíme.
Důkladně promícháme.

MASO:

Maso očistíme.
Nakrájíme na plátky.
Osolíme.
Posypeme kořením "Farmářské brambory".
Na pekáč nalijeme trochu oleje.
Do pekáče naskládáme maso.
Pečeme z obou stran.
Když je maso měkké, servírujeme.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.