Dort PAVLOVA

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Velmi lehký dortík tak trochu jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1190 KJ
sacharidy
30 g
cukry
26 g
tuky
15 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
4 g
draslík
10 mg
vápník
5 mg
fosfor
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

    Korpus: 1 placka

  • 4 bílky
  • 200 g cukru (krupice)
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce škrobu
  • na ozdobení

  • 2 smetany (33%)
  • 2 stužovače
  • 150 g jahod
  • 100 g borůvek

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 150°c a rozdělíme si 4 bílky.
  2. Bílky vymixujeme do sněhu a po lžičkách přidáváme cukr a mixujeme.
  3. Když máme krásný a tuhý sníh, přidáme vanilkový extrakt, ocet a škrob. To už jen vmícháme vařečkou. Jak poznáme, že je sníh dostatečně tuhý? Musí tvořit krásné špičky.
  4. Takto připravený sníh dáme na plech s pečícím papírem. Můžete si z něj vytvořit cokoli (jak chcete, aby korpus vypadal).
  5. Hned jak vložíme do trouby, ztlumíme troubu na 130°C a sušíme přibližně 90 minut. Korpus by měl být jako jedna velká nadýchaná pusinka. Na vrchu křupavá, ale uvnitř nadýchaná.
  6. Je dobré nechat vystydnout v troubě a i při sušení NEOTVÍRAT TROUBU!!
  7. Teď už jen chybí vyšlehat smetanu se stužovačem, a nakrájet čerstvé ovoce - určitě můžete experimentovat a přidat si jakékoliv ovoce.
  8. Já dělala placky dvě a dávala na sebe. Návštěvu nebo rodinu určitě překvapíte zajímavou chutí a lehkostí. Přeji dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.