Kuřecí kousky se sýrovou omáčkou a listovým špenátem

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
S Penne těstovinou...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2864 KJ
bílkovina
50 g
tuky
40 g
sacharidy
16 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
3 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
957 mg
fosfor
288 mg
vápník
189 mg
cholesterol
105 mg
hořčík
87 mg
sodík
42 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibuli
  • stroužek česneku
  • 1 litr vývaru
  • 15 dkg čerstvého špenátu (nebo mražený listový)
  • 1 dcl mléka
  • 200 g taveného sýru (4 kostky)
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 ml smetany
  • 4 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

Postup:

  1. Na jemno si nakrájíme cibuli, oloupeme česnek a na kousky nakrájíme prsa.
  2. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, do něj cibuli, okořeněné maso a osmahneme. Přidáme nasekaný špenát.
  3. Ted prolisujeme česnek a zalijeme vývarem a mlékem.
  4. Dochutíme a necháme vařit přibližně 20 minut.
  5. Pak do omáčky vhodíme tavený sýr a necháme rozpustit.
  6. Pokud omáčka bude moc řídká zahustíme moukou smíchanou s vodou. Necháme povařit a je hotovo.
  7. Nejvhodnější k této omáčce mi přijdou těstoviny, ale u vás v kuchyni se meze nekladou. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.