Obalovaný květák a pórek v těstíčku s bramborovou kaší
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3047 KJ
- sacharidy
- 69 g
- tuky
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- bílkovina
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 830 mg
- fosfor
- 225 mg
- cholesterol
- 203 mg
- sodík
- 181 mg
- vápník
- 174 mg
- hořčík
- 77 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 pórek
- 1 květák
- 100 g strouhanky
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250 ml smetany 12%
- špetka grilovacího koření
- 4 lžíce hladké mouky
- 500 g brambor
- 2 lžíce másla
- 250 ml smetany 33%
- sůl
- olej
Kaše:
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Osolíme a vaříme do měkka.
- Vodu scedíme. Do brambor přidáme máslo, smetanu a šleháme.
- Květák rozloupeme na růžičky. Vodu osolíme a opět uvaříme do poloměkka.
- Pórek nakrájíme na 5-7 kousky. Rozřízneme na půlku. Rozebereme a omyjeme. Poté zase složíme do původního tvaru.
Těstíčko:
- Rozšleháme vejce se smetanou. Přidáme grilovací koření a mouku. Nakonec prášek do pečiva.
- Těstíčko musí mít konzistenci jako na lívance.
A teď všechno spojíme
- Pórek a květák dáme do těstíčka. Necháme okapat a obalíme ve strouhance.
- Pečeme ve fritovacím hrnci, nebo v dostatku oleje.
- Usmažené kousky dáme odkapat na papírový ubrousek.
Výhoda je, že zeleninové smaženky se dají jíst i studené. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.