Dvojíté cupcakes

Tedinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 25 minut
Vaření: 30 minut
Stačí jedno kusnutí a nikdy nebudete chtít přestat ...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1503 KJ
sacharidy
40 g
cukry
25 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
137 mg
fosfor
83 mg
cholesterol
80 mg
vápník
51 mg
sodík
26 mg
hořčík
22 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 110 g másla
  • 130 g cukru
  • 3 vejce
  • 60 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 90 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • trocha kakaa
  • 50 g hořké čokolády
  • Krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml mléka
  • 125 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 50 g hořké čokolády

Nástroje

    Mixér
    Plech na cupacakes
    Papírové košíčky
    Váha
    Odměrky
    Mřížka
    Zdobítko

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 175°C.
  2. Do plechu na cupcakes vložíme papírové košíčky.
  3. Máslo vyšleháme s cukrem a vejci.
  4. Mouky smícháme spolu s kypřícím práškem a solí.
  5. 1/2 mouky postupně přidáváme k máslovému základu.
  6. Přilijeme mléko a přidáme zbylou 1/2 mouky spolu s rozdrcenou čokoládou.
  7. Vždy po jedné polévkové lžíci vkládáme těsto do košíčků.
  8. Zbylé těsto smícháme s dvěma lžícemi kakaa a opět po lžící vkládáme do košíčků.
  9. Pečeme 20 minut, upečené cupcakes vyjmeme s košíčky z plechu a necháme prochladnout na mřížce.
  10. Je čas připravit si krém.
  11. V mléce rozmícháme vydlabanou část lusku a poté přidáme i pudingový prášek a uvaříme hustý puding.
  12. Vyšleháme máslo s cukrem a opatrně přidáváme zcela vychladlý puding tak, aby se nám krém nesrazil.
  13. Přidáme čokoládu.
  14. Krém vložíme do zdobítka a zdobíme cupcakes dle naší zručnosti.
  15. Na závěr můžeme ozdobit jahodou.
  16. Dobrou mňam chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.