Chléb bez dlouhého kynutí

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
V naší rodině velmi oblíbený

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1169 KJ
sacharidy
59 g
bílkovina
7 g
vláknina
4 g
cukry
1 g
lepek
1 g
tuky
1 g
draslík
149 mg
fosfor
117 mg
hořčík
35 mg
vápník
22 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky žitné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 droždí
  • 400 ml vody
  • trochu kmínu
  • trochu lněného semínka
  • trochu slunečnicového semínka

Nástroje

    domácí elektrická pekárna

Postup:

  1. Zadělávám v pekárně.
  2. Veškeré ingredience dám do pekárny a nastavím program „těsto“.
  3. Po ukončení programu vyndám těsto na pomoučněný vál, vytvořím bochník chleba, který přendám do kulatého / oválného vymazaného a vysypaného pekáče
  4. Shora nakrojím a dám kynout do trouby na 1 hodinu při 40 stupních. Poté troubu předehřeji na 200 stupňů a pečeme cca 50-55 minut. Ještě horký chléb potřu vodou s octem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat