Omeleta s marinovanými kousky masa

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
jen se zeleninou je nejlepší

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1618 KJ
tuky
25 g
bílkovina
21 g
sacharidy
17 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
draslík
540 mg
fosfor
419 mg
vápník
399 mg
cholesterol
316 mg
hořčík
155 mg
sodík
86 mg
železo
21 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecího masa (může být drůbeží nebo vepřové)
  • 3 cibule
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • trochu cibulky (nať)
  • trochu petrželky (na ozdobu)
  • špetku chilli
  • 6 vajec

Postup:

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky.
  2. Přidáme solamyl, vejce, olej olivový nebo slunečnicový, worcestr, kari, sůl, pepř i chilli, nakonec cibuli nakrájenou na měsíčky a vše důkladně promícháme.
  3. Přendáme do uzavíratelné nádobky a necháme marinovat do druhého dne (můžeme nechat i dva dny) v chladu.
  4. Marinovanou směs vyndáme, ponecháme půl hodiny při pokojové teplotě, přimícháme další 3 vejce a podle chuti přisolíme.
  5. Usmažíme na nepřilnavé pánvi při mírné teplotě z obou stran 3 omelety.

  6. Překlopené v půli podáváme s americkými bramborami, kaší, chlebem a čerstvou zeleninou. Podle chuti můžeme doplnit dresinkem apod.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.