Citrónová pěna

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Celkově: 70 minut
Nadýchaná, svěží...ideální dezert v horké letní dny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2179 KJ
tuky
43 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
sacharidy
27 g
cukry
26 g
bílkovina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
fosfor
470 mg
cholesterol
218 mg
vápník
121 mg
draslík
96 mg
hořčík
13 mg
sodík
6 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 45 g cukru (dala jsem 30 g, ale pokud máte rádi sladší, dejte určitě 45 g)
  • 1,5 citrónu (šťáva)
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup:

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny (musí mít světlou barvu) a pak vmícháme citrónovou šťávu.
  2. Vzniklou směs dáme do vodní lázně a šleháme metlou do zhoustnutí (tady pozor, ať se Vám směs nezdrcne)...necháme vychladnout.
  3. Mezitím si vyšleháme smetanu a tu poté zlehka vmícháváme do žloutkové směsi.
  4. Po spojení obou směsí nalijeme do skleniček a necháme min. 1 hodinku vychladit.
  5. Před servírováním zdobíme dle fantazie

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.