Filet z lososovitého pstruha a kytičkový salát

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 8 minut
Filet z lososovitého pstruha - toho budete jíst i očima

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3644 KJ
tuky
81 g
bílkovina
30 g
polynenasycené mastné kyseliny
18 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
5 g
sůl
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
cholesterol
36 mg
sodík
2 mg
draslík
1 mg
fosfor
1 mg
vápník
1 mg

Ingredience

  • 300 g lososovitého pstruha (2 filety)
  • 250 g mix listových salátů (s kytičkami)
  • 10 g bylinkové soli
  • 10 g dýňových semínek
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • 1/2 citronu
  • nálev do salátu

  • 100 ml oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup:

  1. Nejdříve si osolíme filety a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Necháme cca 30 minut odpočnout.
  3. Na rozehřátý olej položíme filet kůží dolů a pečeme do zlatova.
  4. Jakmile filet otočíme, přidáme máslo a dýňové semínka.
  5. Druhou stranu děláme jen cca 1 minutu.
  6. Mezitím jsme připravili zálivku tak, že jsme všechny ingredience dali dohromady a vyšlehali v hladkou zálivku.
  7. Salát omyjeme, necháme okapat, přidáme semínka a zalijeme zálivkou.
  8. Přidáme opečený filet a můžeme si pochutnat na velmi lehké večeři. Doporučuji polosladké růžové víno.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.