Česnekové fazolky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 8 minut
Celkově: 20 minut
v jednoduchosti je krása i chuť

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
841 KJ
sacharidy
14 g
tuky
12 g
vláknina
8 g
bílkovina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
draslík
1,338 g
fosfor
1,088 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
hořčík
474 mg
vápník
333 mg
železo
14 mg
sodík
3 mg
měď
2 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 500 g fazolové lusky ( zelené )
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 1 lžičku chilli oleje
  • 1 šalotku
  • 3 stroužky česneku (podle chuti )
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1 lžíci sezamových semínek
  • sůl

Postup:

  1. Očistěné fazolky vložíme do vařící vody, krátce 2 minuy povaříme a ihned vyndáme do studené vody.
  2. Na oleji orestujeme posekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a chvilku restujeme.
  3. Posypeme sezamem a zakápneme sojovou omáčkou a podle chuti dosolíme a promícháme.

  4. Jsou skvělé samotné nebo jako příloha např. k rybě, steaku nebo bifteku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat