Kapustový nákyp

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Pro masožravce můžeme přidat třeba nakrájenou slaninu nebo kousek uzeného

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2346 KJ
sacharidy
61 g
tuky
25 g
bílkovina
23 g
vláknina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
4 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
311 mg
vápník
222 mg
fosfor
95 mg
hořčík
51 mg
sodík
21 mg
mangan
7 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 300 g kapusty
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g strouhaného sýra
  • 150 ml sójového mléka
  • 80 ml oleje
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1/2 muškátového oříšku ( nastrouhaný )
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/3 lžičky pepře
  • sůl

Postup:

  1. Kapustu povaříme asi 8 min v osolené vodě, poté vodu slijeme a kapustu nakrájíme na nudličky.
  2. Do mísy dáme mouku, sušené droždí, sůl, kurkumu, pepř, muškátový oříšek, nastrouhaný sýr, olej, nakrájenou kapustu … to vše zalijeme teplým mlékem a nejlépe rukou vše dobře promícháme.
  3. Vymažeme si a vysypeme formu na chlebíček do které směs přendáme a necháme v teple kynout asi 30min.
  4. Mezitím si předehřejeme troubu na 200ºC ve které pak chlebíček pečeme 25-30min
  5. Podávát můžeme se zelinovým salátem nebo bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.