Sýrový špíz

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 45 minut
Vaření: 10 minut
Špís ze čtyř druhů sýrů .

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5785 KJ
sacharidy
151 g
bílkovina
74 g
tuky
52 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
6 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
vápník
1,046 g
lepek
1 g
fosfor
839 mg
sodík
481 mg
draslík
463 mg
cholesterol
231 mg
hořčík
95 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 100 g eidamu (bloček)
  • 100 g goudy (bloček)
  • 100 g nivy
  • 100 g hermelímu
  • trojobal

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 200 g strouhanky
  • sůl

Nástroje

    špízové jehly
    špejle
    fritovací hrnec

Postup:

  1. Vychlazené sýry nakrájíme na kostky a napíchneme na jehlu nebo špejli.
  2. 2x obalíme v klasickém trojobalu, aby nám sýr nevytekl a dáme na půl hodiny na mrazák.
  3. Špízy vhodíme do rozpáleného oleje - na to je velice dobrý fritovací hrnec, na pánev musíme dát víc oleje, aby špízy byly minimálně do půlky ponořené.
  4. Opékáme do zlatova.
  5. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými brambory, šťouchanými brambory... Výboný je k tomu broskvový kompot.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.