Krůtí pečené maso s bramborem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 70 minut
Nejdietnější maso

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2542 KJ
bílkovina
50 g
tuky
43 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
3 g
sacharidy
1 g
vápník
102 mg
cholesterol
60 mg
fosfor
44 mg
hořčík
43 mg
sodík
4 mg
železo
3 mg
draslík
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg krůtího masa
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 ml oleje
  • 100 g másla

Postup:

  1. Krůtí maso očistíme a nařízneme maso tak, aby se dalo pěkně naklepat na plát.
  2. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (lepší je francouská pikantní).
  3. Maso zabalíme jako roládu. Dáme do trouby, polijeme olejem a přidáme 200 ml vody a pečeme 20 minut na 250 stupňů, aby se maso zatáhlo.
  4. Po 20 minutách přidáme máslo a znovu podlejeme a dáme přes maso alobal, nebo přikryjeme pokličkou.
  5. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
  6. Několikrát maso polijeme výpekem.
  7. Ke konci pečení, když je maso měkké, sundáme alobal nebo pokličku a dopečeme do zlatohněda.
  8. Brambory očistíme a vaříme v osolené vodě cca 20 minut. Brambory můžeme i opéct.
  9. Je to vlastně krůtí roláda, ale bez plnění. Krůtí maso je jedno z nejdietnějších.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.