Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 45 minut
nechte se inspirovat

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2109 KJ
tuky
40 g
bílkovina
24 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
10 g
vláknina
3 g
draslík
243 mg
cholesterol
76 mg
vápník
72 mg
fosfor
50 mg
hořčík
26 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g vepřových žebírek ( koupíme pruh)
  • 150 g bambusových výhonků ( konzerva nakládaných ve vodě)
  • 1 červenou cibuli
  • 1 jarní cibulku
  • sůl
  • pepř
  • trochu koriandru
  • 50 g mungo klíčky
  • chilli papričku

Postup:

  1. Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a oprané dáme vařit do vroucí vody.
  2. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu vařit do čisté vody osolíme a opepříme podle chuti a uvaříme do měkka.
  3. Bambusové výhonky slijeme přes sítko a necháme okapat, pokud byly v nálevu sladkokyselém je třeba je několikrát propláchnout a tím zbavit kyselosti.
  4. Cibuli červenou nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku a koriandr na jemno.
  5. Červenou cibuli a bambusové výhonky vložíme k uvařenému masu a už jen krátce 2 minuty necháme přejít varem.

  6. Mungo klíčky, zelenou cibulku a koriandr dáváme až na závěr do misky s polévkou.
  7. Kdo má rád přidá podle chuti i chilli papričku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.