Lilek načerno

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
maso máme rádi ale nemusí být každý den

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
675 KJ
sacharidy
17 g
cukry
9 g
tuky
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
bílkovina
3 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
856 mg
fosfor
188 mg
vápník
61 mg
hořčík
52 mg
sodík
12 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 střední lilek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce octu ( balzamiko )
  • 1 lžíci chilli omáčky ( sladké )
  • 4 lžíce sladké sojové omáčky
  • 1 lžičku rýžového octa
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 1 lžička solamylu
  • sůl

Postup:

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut vypotit.
  2. Kolečka osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.
  3. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme lilek, plátky česneku a zázvor nasekaný na jemno .
  4. Krátce orestujeme , podlijeme 50 ml vody a 5 minut dusíme.
  5. Přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli, ocet i cukr a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.Zahustíme solamylem rozmíchaným ve 100 ml vody (podle požadovaného množství omáčky přidáme solamyl i vodu).
  6. Podusíme ještě 3 min a podáváme s rýží .

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.