Sušená rajčata naložená v oleji

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 420 minut
Když máte velkou úrodu rajčat a už nevíte co s nimi..sušená jsou vynikající nejen do těstovin

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2150 KJ
tuky
50 g
polynenasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
11 g
cukry
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
bílkovina
2 g
sůl
1 g
draslík
942 mg
fosfor
199 mg
vápník
75 mg
hořčík
66 mg
sodík
10 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g rajčat
  • sůl
  • 100 ml oleje
  • 2 stroužky česneku
  • trocha tymiánu
  • trocha oregana
  • trocha bazalky

Postup:

  1. Omytá rajčata rozpůlíme a vydlabeme z nich semínka.
  2. Osušená rajčata rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a osolíme je.
  3. Rajčata sušíme v troubě při 90 °C dokud nejsou vysušená jako rozinky ;-) Dle velikosti rajčat je tento stav za 4-7 hodin.
  4. Usušená rajčata necháme vychladnout a poté je naskládáme do vysterilovaných skleniček. Můžeme přidat na plátky nakrájený česnek a bylinky (tymián, oregáno, bazalku, …), zalijeme olejem – nejlépe olivovým, ale může být i slunečnicový, zavíčkujeme a zavaříme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat