Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
není knedlík jako knedlík

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4932 KJ
sacharidy
167 g
bílkovina
53 g
tuky
33 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,31 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
fosfor
315 mg
vápník
116 mg
hořčík
99 mg
cholesterol
40 mg
sodík
31 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězího masa ( zadní )
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 hovězí bujon (Knorr)
  • 1 lžíci hladké mouky (nebo instantní tmavou jíšku)
  • 1/2 lžičky worcestrové omáčky
  • pepř
  • 200 ml hovězího vývaru (na podlití)
  • knedlíky

  • 600 g brambor
  • 1 lžíci sádla
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 300 ml hrubé mouky
  • 300 ml dětské krupičky
  • 100 g papriky (kousek zelené a kousek červené čerstvé papriky)

Postup:

  1. Plátky masa lehce naklepeme a opepříme.
  2. Cibuli nasekáme najemno a osmažíme v rozpálené pánvi na 1 lžíci sádla do světle hnědé barvy.
  3. Na cibulový základ dáme zatáhnout plátky masa z obou stran a vše přendáme do nádoby určené k pečení.
  4. Přidáme hovězí bujon, plátky česneku a podlijeme asi horkým vývarem nebo vodou asi 150 ml.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 170° C a necháme přikryté pomalu péct nejméně 90 minut.
  6. Když máme maso měkké vyndáme plátky mimo a omáčku s cibulí a česnekem propasírujeme dle potřeby přilijeme vývar.
  7. Je-li málo hustá usmažíme na lžíci sádla mouku a uděláme tmavší jíšku, kterou mírně osolíme, aby se neudělaly hrudky a omáčku dle potřeby zahustíme.
  8. Kdo používá instantní jíšku zahustí omáčku 1-2 lžícemi tmavé jíšky.
  9. Zakápnene worcestrem, necháme povařit a vrátíme prohřát plátky masa.
  10. Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s masem a omáčkou.

  11. Bramborové knedlíky udělejte jak jste zvyklé jen do vypracovaného těsta vmíchejte na kostičky nakrájené papriky (stačí kousek od každé).
  12. Já vařím brambory oloupané, nakrájené nadrobno v MVT na 800 W cca 10-12 min.
  13. Horké brambory rozšťouchám se lžící sádla ! na jemné pyré.
  14. Nechám stát jen po dobu než se začne vařit voda.
  15. Do ještě teplých brambor dám mouku, krupici přidávám postupně, sůl, vejce a zpracuji těsto.
  16. Na veselé knedlíky přidám předem nakrájené papriky a vytvořím 3 válečky, které ihned vařím cca 15 minut v osolené vodě.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.