Rakvičky se šlehačkou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
jednoduše bez formiček

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
434 KJ
cukry
24 g
sacharidy
24 g
fosfor
62 mg
cholesterol
29 mg
vápník
16 mg
draslík
12 mg
hořčík
1 mg

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 500 g moučkového cukru (navažte 2x 250 g)
  • 1 lžičku Amonia

Postup:

  1. Krátce našleháme do pěny žloutky a 250g cukru, přidáme amonium, stěrkou zamícháme a dáme do lednice přes noc.
  2. Vyndáme z lednice, přidáme druhou polovinu (250g) cukru a vypracujeme těsto.
  3. Vyválíme na podložce přes folii plát vysoký cca 3 mm.
  4. Rádýlkem nebo silikonovou stěrkou nakrájíme proužky, dáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem.
  5. V troubě vyhřáté na 160 - 170° C pečeme do růžova, jen pár minut.
  6. Troubu během pečení hlídáme ale neotevíráme.
  7. Amonium teplem vyprchá, tím těsto nabyde a uprostřed jsou upečené duté.
  8. Vychladlé zdobíme šlehačkou.
  9. Stejně lze udělat i jednoduché cukroví a ozdobit čokoládou.

  10. Poznámka
  11. Potřebujeme jen čas - od večera do rána nebo od rána do večera- podle toho, kdy chceme péct.
  12. Můžeme je připravit předem, v uzavřené krabici dlouho vydrží.
  13. Amonium - cukrářské droždí, koupíme v drogerii za 7 Kč, skladujeme v sáčku a utěsněné nádobě s několika kuličkami černého pepře, aby nevyprchalo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.