Vepřová kýta v kysaném zelí

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
dobrota z časů českých zabíjaček

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1614 KJ
sůl
217 g
bílkovina
38 g
tuky
18 g
sacharidy
14 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
cukry
2 g
draslík
1,395 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
664 mg
fosfor
401 mg
vápník
242 mg
hořčík
123 mg
cholesterol
100 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty
  • 3 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 lžičku pálivé papriky
  • 6 kuliček jalovcových bobulek
  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Očištěné maso nakrájíme na kostky jako na guláš a na rozpálené pánvi na sádle opečeme ze všech stran dorůžova.
  2. Opečené maso shrneme do stran, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, 4 rozmačkané stroužky česneku a necháme zpěnit.
  3. Promícháme, přisypeme oba druhy papriky, jalovčinky, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
  4. Menší část zelí překrájíme a lehce propláchneme, zbytek jen překrájíme a vše přidáme k masu.
  5. Podle potřeby můžeme dolít vývarem nebo jen teplou vodou, přidáme zbytek česneku a dodusíme.
  6. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.