Plněné cibulové soudečky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
nejsou jen pro milovníky cibule

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1691 KJ
tuky
29 g
bílkovina
17 g
sacharidy
16 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
151 mg
vápník
116 mg
fosfor
76 mg
hořčík
36 mg
sodík
10 mg
cholesterol
4 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 6 středně velkých cibulí
  • 250 g vinné klobásy
  • 2 lžíce drcených rajčat
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky cukru
  • špetka bazalky (sušené)
  • špetka oregana (sušený)
  • 1 lžíci nastrouhané goudy
  • trochu tymiánu (čerstvý)

Postup:

  1. Oloupané cibule seřízneme těsně u kořínků a vložíme do vroucí vody.
  2. Přidáme půl lžičky soli, cukr, vaříme 3-4 minuty a cibule přendáme do studené vody.
  3. Ponecháme cca 100 ml vývaru na podlití.
  4. Klobásu nakrájíme na menší kousky a vymačkáme obsah do misky.
  5. Přidáme rajčata, sušené bylinky, sůl, pepř, nasekanou jarní cibulku a promícháme.
  6. Cibulím seřízneme vršky, opatrně vyndáme prostředky tak, aby zůstaly 2 neporušené vrchní vrstvy.
  7. Takto upravené cibule naplníme klobásovou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a naskládáme do pekáčku.
  8. Každou cibuli pomažeme olejem, vše mírně podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 190 ° C.
  9. Pečeme asi 15 - 20 minut, podle potřeby ještě podlijeme a před koncem pečení lehce posypeme nastrouhaným sýrem.
  10. Upečené cibule ozdobíme lístky tymiánu, podáváme s toastem nebo bramborovou kaší a doplníme čerstvým salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.