Těstovinové mušle s masovou náplní

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
méně obvyklé těstoviny stojí za zkoušku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4727 KJ
sacharidy
87 g
tuky
59 g
bílkovina
53 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
681 mg
fosfor
448 mg
vápník
196 mg
hořčík
147 mg
cholesterol
113 mg
sodík
9 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 g těstovin conchiglioni (velké mušle)
  • 500 g vepřového masa
  • 150 ml vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 lžičku mleté sladké papriky (zauzené )
  • sůl
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíci hladké mouky
  • bazalkové pesto

  • hrst bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Nejprve dáme vařit dostatek vody na těstoviny a zatím umeleme očištěné maso (můžeme koupit mleté).
  2. Když se voda vaří, přidáme sůl a vložíme mušle.
  3. Vaříme dle pokynů na obalu a dáme pozor, abychom je nepřevařili, musí být na skus 13 minut.
  4. Než se mušle uvaří nakrájíme zeleninu na drobno a dáme restovat do pánve na olivový olej asi 5 minut.
  5. Přidáme maso, promícháme, osolíme, okořeníme ( kdo má rád přidá špetku chilli) a podlijeme vývarem.
  6. Poprášíme trošku moukou,promícháme, necháme vývar vyvařit a stáhneme stranou.
  7. Předehřejeme troubu na 180° C.
  8. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a pomocí lžíce naplníme masovou směsí.
  9. Zapékací misku s víkem lehce vymažeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněné mušle.
  10. Zakryté víkem dáme do trouby na 10-12 minut a zatím uděláme bazalkové pesto (pokud jsme nekoupili hotové).
  11. Opláchnuté, osušené lístky bazalky, směs oříšků, česnek a olivový olej. Rozmixujeme dohladka a máme pesto hotové.
  12. Zapečené mušle vyndáme z trouby, na každou dáme lžičkou pesto a podáváme posypané parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.