Drožďové knedlíčky v zeleninovém vývaru

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
lepší než ze školní jídelny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1496 KJ
sacharidy
45 g
tuky
15 g
bílkovina
9 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
421 mg
sodík
276 mg
fosfor
247 mg
vápník
134 mg
hořčík
103 mg
cholesterol
65 mg
železo
50 mg
mangan
5 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 3 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 200 g strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíci sádla
  • 50 g másla
  • 100 g mrkev
  • 50 g celeru
  • 50 g brokolice
  • 50 g květáku
  • 50 g pórku
  • 1 lžíci čerstvého hrášku (může být i mražený)

Postup:

  1. Zeleninu zvolíme dle vlastní chuti a očištěnou, nakrájenou orestujeme na másle a dáme kromě hrášku vařit do 1 litru vody na skus.
  2. Zatím na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli.
  3. Když začne cibule zlátnout přidáme rozdrobené doždí.
  4. To se nejprve rozpustí a pak se začne přichytávat ke dnu, to potřebujeme.
  5. Stále mícháme a vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna než začne hnědnout.
  6. Opečené droždí dáme stranou a necháme mírně zchladnout .
  7. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu.
  8. Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček a zavaříme do vývaru k zelenině, hotové kuličky se zvětší a vyplavou.
  9. Přidáme hrášek propláchnutý teplou vodou, necháme jen přejít varem a odstavíme.
  10. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.