Pohanka se zeleninou a houbami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
i zdravé může být chutné

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3105 KJ
sacharidy
135 g
bílkovina
23 g
tuky
11 g
vláknina
5 g
draslík
1,188 g
cukry
1 g
sůl
1 g
fosfor
343 mg
vápník
186 mg
hořčík
60 mg
železo
5 mg
sodík
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 ml pohanky
  • 1 červenou papriku
  • 1 paprika (bílá)
  • 1 pórek( bílou část)
  • 50 g bílého čerstvého zelí
  • 1 cuketu ( stačí půlka)
  • 1 jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • plátek zázvoru
  • 3 lžíce nakládané směsi hub ve slaném nálevu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Pohanku několikrát propláchneme v sítku studenou vodou, dáme do kastrůlku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
  2. Snížíme teplotní stupeň a vaříme maximálně 5 minut, odstavíme a necháme přikryté dojít 15- 20 minut než se vstřebá všechna voda.
  3. Pohanku nevaříme déle, zbytečně bychom ji zbavili všech důležitých, zdravých látek.
  4. Mezitím nakrájíme na proužky zeleninu, najemno zázvor a česnek .
  5. Do pánve dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku, zázvor a česnek.
  6. Přidáme ostatní zeleninu, scezené houby, sůl, pepř a promícháme.
  7. Krátce podusíme ve vlastní šťávě, aby zůstala zelenina na skus.
  8. Zeleninovou směs promícháme s pohankou a podáváme.

  9. Pohanka má původ v Asii, proto jsem tentokrát zkusila místo soli použít do zeleniny 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžíci světlé sojové a výsledek byl překvapivě dobrý.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.