Polévka s krupicovými nočky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
840 KJ
tuky
12 g
sacharidy
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
489 mg
fosfor
139 mg
vápník
139 mg
cholesterol
65 mg
hořčík
47 mg
sodík
32 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 50 g celer
  • 30 g brokolice
  • 30 g květáku
  • 1 pórek
  • kousek kapusty
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 1 litr vývaru
  • trochu petrželky
  • trochu libečku
  • polévkové koření
  • na noky

  • 1 vejce
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička másla
  • špetka soli
  • pepř
  • trochu pažitky

Postup:

  1. Zeleninu použijeme jakou máme rádi nebo jakou máme doma, od každého druhu jen malou část.
  2. Můžeme přidat i fazolky nebo hrášek.
  3. Na másle (1 lžičku ponecháme stranou) osmahneme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a česnek dozlatova.
  4. Zalijeme vývarem a povaříme pět minut, přidáme kapustu, po chvilce i pórek.
  5. Zatím do rozšlehaného vajíčka dáme mouku a krupičku, přidáme lžičku másla pokojové teploty, nasekanou pažitku s petrželkou a vymícháme hustší těsto.
  6. Malou lžičkou vykrajujeme nočky a vhazujeme do vařící polévky.
  7. Lžičku vždy před nabráním těsta v polévce namočíme.
  8. Podle chuti přdáme sůl, pepř, polévkové koření a libeček, který může být i sušený nebo mražený.
  9. Když nočky vyplavou povaříme ještě 2 minuty.
  10. Polévku podáváme sypanou nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat