Vietnamské koule Bánh Rán

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
jedna z mála sladkostí z vietnamské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2856 KJ
sacharidy
66 g
tuky
42 g
cukry
26 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
8 g
vláknina
5 g
lepek
1 g
draslík
140 mg
fosfor
92 mg
hořčík
37 mg
vápník
23 mg
sodík
6 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 ml mouky (z lepivé rýže glutinous rice flour)
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 50 g bramborové kaše(instantní )
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžíce soli
  • 200 ml vody (teplé 50° C)
  • Náplň

  • 200 g mungo fazole (loupané žluté)
  • 8 lžic moučkového cukru
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • trochu sezamu (na obalení)
  • trocha vanilkovýho cukru (na obalení)
  • 200 ml oleje

Postup:

  1. Nejprve připravíme náplň.
  2. Několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži).
  3. Ještě teplé dáme do mixeru, přidáme cukr, olej, kokos, rozmixujeme a vzniklou hmotu necháme zcela vychladnout.
  4. Smícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme.
  5. Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto.
  6. V mikrotenu necháme těsto odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.
  7. Zatím z hmoty vytvoříme kuličky a podle zvolené velikosti získáme počet - 10 velikosti golfového míčku nebo menších uděláme víc.
  8. Z odpočinutého těsta uděláme váleček, nakrájíme kousky podle počtu kuliček z náplně, které těstem obalujeme.
  9. Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme ale nemusíme obalit v sezamu.
  10. Hotové koule smažíme pomalu ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené.
  11. Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.

  12. Vietnamci mnoho sladkostí nedělají a toto je jeden z mála dezertů, podávaných při svátečních příležitostech.
  13. Bylo by škoda neochutnat. Pokud kupujete hotové, dejte pozor neboť ty ve kterých chrastí jsou uvnitř vyschlé.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.