Kuřecí prsa v citronové omáčce

Okoslav
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Jednoduché, lehké a pro každou příležitost.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1668 KJ
bílkovina
29 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
144 mg
draslík
22 mg
vápník
20 mg
fosfor
10 mg
sodík
5 mg
hořčík
2 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 120 g másla
  • 1 cibule
  • 1/2 litru vývaru
  • 1 lžíce hladký mouky
  • trocha muškátového květu
  • 1 citron

Postup:

  1. Na dvou třetinách másla opečte kusy kuřete z obou stran, podlijte vodou nebo vývarem, přidejte nakrájenou cibuli a pod pokličkou duste do měkka. Trvá to asi 20 minut.
  2. Mezitím připravte světlou jíšku (30 g másla, 1 lžíce hladké mouky), přidejte petrželku a odstavte.
  3. Po dokončení kuřecích prsou je dejte stranou, do šťávy z kuřat pak přidejte připravenou jíšku. Provařte, přeceďte a dochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.