Houbové ragů se ztraceným vejcem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
když rostou byla by škoda si je neužít

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3166 KJ
vláknina
83 g
sacharidy
66 g
bílkovina
59 g
tuky
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
378 mg
fosfor
251 mg
cholesterol
165 mg
vápník
148 mg
hořčík
71 mg
sodík
50 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g čerstvých hub
  • 2 vejce
  • 2 malé cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 50 ml bílého vína
  • 100 ml vývaru
  • špetka tymiánu
  • špetka drceného kmínu
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky (počítáme s tím, že se hodně zmenší).
  2. Dáme vařit do hrnce vodu asi jako na těstoviny.
  3. Připravíme vejce - na každou porci potřebujeme 1 ztracené vejce- připravíme menší hrnečky, které vyložíme potravinářskou folií lehce pomazanou z vnitřní strany olejem.
  4. Do každého hrnečku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
  5. Folii těsně nad vejcem převážeme kuchyňským provázkem.
  6. Na rozehřátou pánev dáme olej i máslo, přidáme nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
  7. Přidáme houby a rychle restujeme.
  8. Zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a podlijeme vínem.
  9. Promícháme, podlijeme masovým vývarem a krátce podusíme.
  10. Připravená vejce vložíme do vody když se začne pomalu vařit a vaříme na mírném žáru 4 minuty, takto můžeme vařit více vajec najednou.
  11. Po 4 minutách je vyndáme děrovanou naběračkou (na knedlíky).
  12. Podušené houby osolíme a rozdělíme na talíře.
  13. Na každou porci položíme vejce, které jsme zbavili folie odstřižením provázku.
  14. Podáváme s chlebem, opečeným toastem nebo noky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.