Marinovaný kozí sýr

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Celkově: 135 minut
pohoštění k dobrému vínu pro dva nebo více

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
990 KJ
tuky
18 g
sacharidy
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g kozího sýru (2 válečky )
  • 20 g sušených rajčat
  • 2 chilli papričky
  • 1 citron
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trocha fenyklu (semínka)
  • trocha bazalky

Postup:

  1. Připravíme dva talířky, na kterých budeme sýr podávat nebo několik malých, pokud chceme podávat pohoštění pro více osob.
  2. Válečky sýru bývají po 6 kolečkách, ta rozkrojíme v polovině nití nebo drátkem ( sýr je velmi jemný a nožem to jde špatně).
  3. Na každý talířek rozmístíme 12 koleček, na která postupně přidáme bobkový list, pokrájená rajčata, chilli, kůru z dobře omytého citronu a přihodíme pár semínek fenyklu.
  4. Vše pokapeme olivovým olejem a necháme v chladu asi 2 hodiny rozležet.
  5. Podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou třeba k dobrému vínu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.