Lososový tatarák s kokosem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 150 minut
Celkově: 150 minut
zajímavá kombinace

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1700 KJ
tuky
32 g
bílkovina
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
draslík
522 mg
fosfor
83 mg
vápník
83 mg
hořčík
69 mg
cholesterol
45 mg
sodík
6 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g filet lososa
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku cukru krupice
  • 1/2 lžičky nasekaného kopru
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 cibulky (bílé)
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
  • 1 citron
  • 1 limetka
  • pepř
  • 1 avokádo

Postup:

  1. Filet lososa zbavíme kůže a ze všech stran vetřeme do masa směs cukru a soli, uzavřeme v misce a dáme marinovat 120 minut.
  2. Lososa po odležení opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
  3. Takto připraveného lososa nasekáme na velmi jemné kostičky.
  4. Přidáme jemně nasekanou cibulku, špetku podrceného pepře, kopr, kokos, olej a šťávu z poloviny citronu.
  5. Podle chuti přidáme sojovou omáčku nebo lehce přisolíme.
  6. Vše promícháme a necháme chvilku v chladu.
  7. Zatím rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a pomocí lžíce odstraníme slupku.
  8. Avokáno nakrájíme na tenké plátky, které ihned potíráme šťávou z druhé poloviny citronu, aby nezčernalo.
  9. Pomocí tvořítka (vykrajovacího kroužku) vytvoříme jednotlivé porce.
  10. Na dno dáme plátky avokáda, na ně lososovou směs, opět plátky avokáda a ještě jednou směs.
  11. Nakonec ozdobíme plátkem avokáda, limetkou a koprem.
  12. Podáváme s opečeným toastem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.