Hruškové nekynuté koláčky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
malé nebo velké všechny jsou dobré

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1575 KJ
sacharidy
56 g
cukry
25 g
tuky
14 g
bílkovina
6 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
106 mg
fosfor
81 mg
vápník
34 mg
cholesterol
31 mg
hořčík
17 mg
sodík
17 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky ( nulky )
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 1/8 l mléka
  • 50 ml oleje
  • 20 g majonézy
  • 42 g kvasnic
  • 1/2 citronu
  • 2 hrušky
  • 100 g borůvek (nebo rybízu)
  • drobenka

  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 lžička moučkového cukru

Postup:

  1. Připravíme 8 formiček o průměru 10 cm nebo klasickou koláčovou formu, které vyložíme pečícím papírem upraveným do potřebné velikosti.
  2. Připravíme drobenku ručním smícháním másla, mouky a cukrů.
  3. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec nakrájíme na drobno a pokapeme citronem.
  4. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, nastrouháme kostičku kvasnic, citronovou kůru a vše promícháme.
  5. Ve vlahém mléce vidličkou rozšleháme žloutek a přilijeme k suché směsi.
  6. Přidáme majonézu, olej a vypracujeme těsto které rukou rozprostřeme do formiček na dno i boky.
  7. Na těsto poklademe hrušky a pro barevnost ještě pár kousků drobného ovoce např. rybíz, borůvky, maliny kousky meruněk apod.
  8. Posypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 170° C asi 20 minut.
  9. Po zchladnutí vyndáme z formiček a podáváme lehce poprášené moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.