Hruškové nekynuté koláčky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1575 KJ
- sacharidy
- 56 g
- cukry
- 25 g
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 6 g
- sůl
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 106 mg
- fosfor
- 81 mg
- vápník
- 34 mg
- cholesterol
- 31 mg
- hořčík
- 17 mg
- sodík
- 17 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky ( nulky )
- 100 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1/8 l mléka
- 50 ml oleje
- 20 g majonézy
- 42 g kvasnic
- 1/2 citronu
- 2 hrušky
- 100 g borůvek (nebo rybízu)
- 50 g másla
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g polohrubé mouky
- 1 lžička moučkového cukru
drobenka
Postup:
- Připravíme 8 formiček o průměru 10 cm nebo klasickou koláčovou formu, které vyložíme pečícím papírem upraveným do potřebné velikosti.
- Připravíme drobenku ručním smícháním másla, mouky a cukrů.
- Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec nakrájíme na drobno a pokapeme citronem.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, nastrouháme kostičku kvasnic, citronovou kůru a vše promícháme.
- Ve vlahém mléce vidličkou rozšleháme žloutek a přilijeme k suché směsi.
- Přidáme majonézu, olej a vypracujeme těsto které rukou rozprostřeme do formiček na dno i boky.
- Na těsto poklademe hrušky a pro barevnost ještě pár kousků drobného ovoce např. rybíz, borůvky, maliny kousky meruněk apod.
- Posypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 170° C asi 20 minut.
- Po zchladnutí vyndáme z formiček a podáváme lehce poprášené moučkovým cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.