Kančí medailonky se švěstkovou omáčkou
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1979 KJ
- sacharidy
- 57 g
- tuky
- 25 g
- cukry
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 6,858 g
- bílkovina
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 506 mg
- hořčík
- 417 mg
- vápník
- 366 mg
- sodík
- 19 mg
- železo
- 17 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1 kančí kýta (asi tak pro 4 osoby)
- 1 lžíce koření (na zvěřinu)
- 1 dcl oleje
- 200 ml rajčat (protlaku)
- 200 ml švestkových povidel (nejlépe domácí)
- 150 ml vody
- špetka skořice
- 500 g brambor
Postup:
- Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením, zalijeme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet.
- Na omáčku dáme vařit rajčatový protlak, švestková povidla, zalijeme vodou. Necháme provařit a dle chuti můžeme dosladit případně dokořenit skořicí.
- Naloženou kýtu zprudka z obou stran opečeme, naservírujeme na talíř, přidáme omáčku a podáváme s opečeným bramborem nebo domácími kroketami. Můžeme dozdobit kompotovanými švestkami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.