Kančí medailonky se švěstkovou omáčkou

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Co k tomu víc dodat, prostě TOP

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1979 KJ
sacharidy
57 g
tuky
25 g
cukry
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
6,858 g
bílkovina
3 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
506 mg
hořčík
417 mg
vápník
366 mg
sodík
19 mg
železo
17 mg
mangan
5 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1 kančí kýta (asi tak pro 4 osoby)
  • 1 lžíce koření (na zvěřinu)
  • 1 dcl oleje
  • 200 ml rajčat (protlaku)
  • 200 ml švestkových povidel (nejlépe domácí)
  • 150 ml vody
  • špetka skořice
  • 500 g brambor

Postup:

  1. Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením, zalijeme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet.
  2. Na omáčku dáme vařit rajčatový protlak, švestková povidla, zalijeme vodou. Necháme provařit a dle chuti můžeme dosladit případně dokořenit skořicí.
  3. Naloženou kýtu zprudka z obou stran opečeme, naservírujeme na talíř, přidáme omáčku a podáváme s opečeným bramborem nebo domácími kroketami. Můžeme dozdobit kompotovanými švestkami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat